PERSBERICHT

ROTTERDAM, UTRECHT, AMSTERDAM, HEERLEN, GENT, ANTWERPEN, DEN HAAG, GRONINGEN 

VSB Poëzieprijs op tournee
Genomineerden brengen beste bundels live 

6 december 2017 - Uit 79 ingezonden bundels kozen de juryleden van de VSB Poëzieprijs 2018 een sterke top vijf: de beste bundels van het moment komen van de hand van Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld. Zij maken daarmee kans op de VSB Poëzieprijs van 25.000 euro. Traditiegetrouw organiseert Poetry International op weg naar de prijsuitreiking op 25 januari a.s. in Diligentia in Den Haag een tournee tijdens welke de dichters in wisselende samenstellingen hun genomineerde bundels presenteren op diverse Nederlandse en Vlaamse podia.

Voor deze bijzondere middagen en avonden met 'de beste Nederlandstalige poëzie van het moment' werkt Poetry International samen met organisatoren van succesvolle poëzieprogramma's in het land. Zo zijn de dichters te gast bij het Literatuurhuis in Utrecht voor een winterse editie van De Nacht van de Poëzie', op het internationaal geöriënteerde Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag, bij Poëziecentrum Gent of SLAGs Poëziemarathon in Groningen. Muzikale optredens zijn onder meer te verwachten van YENTL en DE BOER, Yes Darling en Lucky Fonz III. 

 

VSB Poëzieprijs op tournee 7 tot en met 20 januari 2018

ROTTERDAM - Zo. 7 januari, 15:00 uur - Leeszaal West 
Met Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar en Mieke van Zonneveld. Muziek van Yes Darling, presentatie Anne van Winkelhof.
Vrij entree - TICKETS 

UTRECHT - Do. 11 januari, 20:00 uur - Kerkzaal Boothstraat 
Een winterse editie van De Nacht i.s.m. Het Literatuurhuis
Met Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld. Muziek van Yentl en De Boer.
Presentatie Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin en Piet Piryns.
Entree € 12,50 / € 7,50 - TICKETS 

AMSTERDAM - Za. 13 januari, 15:00 uur - OBA 
Met Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar en Mieke van Zonneveld. Presentatie Jan Baeke en Feline Streekstra.
Vrij entree - TICKETS 

HEERLEN - Zo. 14 januari, 14:30 uur - SCHUNCK* i.s.m. Azul Press
Met Joost Baars, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld en optredens van Merlijn Huntjes en Maarten van den Berg, presentatie Daan Doesborgh.
Vrij entree - TICKETS

GENT - Wo. 17 januari, 12:30 uur - Poëziecentrum 
Poëzie Rendez-Vous met Marije Langelaar en Tonnus Oosterhoff.
Vrije bijdrage - INFO 

ANTWERPEN - Do. 18 januari, 12:30 uur - Letterenhuis
Donderdagen van de Poëzie i.s.m. Antwerpen Boekenstad
Met Joost Baars, Charlotte Van den Broeck en Marije Langelaar.
Vrij entree - INFO 

DEN HAAG - Vr. 19 januari, 22:00 uur - Writers Unlimited Winternachten Festival / Theater aan het Spui
Joost Baars en Charlotte Van den Broeck zijn te gast in het programma Dichten in Dunglish en andere talen van Maarten van der Graaff, samen met Dean Bowen, Çağlar Köseoğlu, Veva Leye, Samira Saleh en Nguyễn Nam Chi.
Entree € 14,25 - € 28,50 - TICKETS (toegang tot alle programma's op vrijdag)

GRONINGEN - Za. 20 januari, 20:30 uur - De Bovenkamer i.s.m. SLAG
Met Joost Baars, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld. Muziek Irene Wiersma, presentatie Coen Peppelenbos.
Vrij entree - TICKETS

 

Uitreiking VSB Poëzieprijs 2018

De winnaar van de 24e VSB Poëzieprijs wordt op donderdag 25 januari - Gedichtendag - bekendgemaakt tijdens het even spannende als feestelijke uitreikingsprogramma in Diligentia in Den Haag. Op weg naar de ontknoping treden de genomineerde dichters nog een keer op, leest dichter en theatermaker Peter Verhelst uit zijn Poëziegeschenk 2018 Wat ons had kunnen zijn en zet Lucky Fonz III zijn favoriete gedichten uit de genomineerde bundels op muziek.

De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie, de uitreiking ervan jaarlijks het eerste hoogtepunt van de Poëzieweek.